Bogati Rus u hvarskom restoranu naručio večeru od 260 tisuća kuna

By Ivana Vrselja March 15, 2012 Blog

U restoranu “Gariful”, koji je nadaleko poznat kao mjesto u koje zalaze gosti dubljeg džepa, ovih je dana navratila skupina od pet osoba koja je za večeru naručila jela i pića u vrijednosti većoj od 260.000 kuna.

Neobično društvo uvjerilo se da je u restoranu sve na visokoj razini, ali ni po koju cijenu nisu htjeli otkriti identitet gosta kojeg će osoblje uslužiti na njegovu brodu.

No, kako se u Hvaru ništa ne može sakriti, vrlo brzo se doznalo da je riječ o bogatom Rusu koji je osobito inzistirao na vrhunskom bijelom vinu i najboljem šampanjcu koji restoran ima u ponudi.

Naposljetku je dogovoreno da će za sedmoricu ljudi biti pripremljen beluga kavijar, što će stajati 42.000 kuna, ali i jastog “bellevue” za 38.000 kuna.

Od vrhunskih vina na brod su išle dvije butelje “Chateau d’Yquem 2001.”, a cijena svake od njih je 37.000 kuna.

Sreća je htjela da je “Gariful” jedan do rijetkih restorana koji ima posebni sef za vino, pa je nepoznatom Rusu mogao ponuditi butelju šampanjca ekskluzivne serije “Dom Perignona”, “White Gold Jeroboam”, berba 1995. godine.

Naravno, i to je odmah prihvaćeno iako je cijena butelje 110.000 kuna, a riječ je o trolitrenim unikatnim bocama koje su posebno pakirane i optočene bijelim zlatom.

Kad smo vlasnika restorana Ivana Gospodnetića pitali o “narudžbi ljeta”, ništa nije želio potvrditi, a ni opovrgnuti. Samo je kratko kazao kako svi u njegovu lokalu posao obavljaju do kraja profesionalno, a gosti su za njih svetinja i dužni su štititi njihovu privatnost.