Hvar: Fešta uz sabljarku tešku čak 160 kilograma

By Ivana Vrselja March 15, 2012 Blog

Riba je ulovljena kod Palagruže i mislim da je to najveća sabljarka uhvaćena u Jadranu na udicu, rekao je Ivan Gospodnetić, vlasnik restorana

Radili smo već “sabljarka partyje” pa znamo da naši gosti najviše vole kvalitetno meso ove ribe potopljeno u limunovu soku i samo desetak sekundi zapečeno na jakoj vatri. Pripremat ćemo ih i drukčije da gosti imaju izbor. Dosad smo, međutim, imali samo sabljarke teške tridesetak kilograma, a ova je teška čak 160, priča Ivan Gospodnetić, vlasnik hvarskog restorana Gariful.
– Riba je ulovljena pokraj Palagruže i mislim da je to najveća sabljarka ulovljena na Jadranu “big game fishingom”, dakle na udicu, sportskim načinom – kaže Gospodnetić ne otkrivajući od koga ju je kupio. No otkrio je kako će kilogram pripremljene sabljarke prodavati po 560 kuna. Vjeruje da je u Hvaru još dovoljno gostiju koji će si to moći priuštiti.
Od 160 kilograma “žive vage” otprilike će trećina otpasti nakon čišćenja. Ako proda sve preostalo meso, Gospodnetić će zaraditi 62.270 kuna. Njegov je restoran široj javnosti postao poznat u kolovozu 2006. godine. Tad je Hvaranima pripremao tunu tešku čak 260 kilograma.