Prekid Jedne Uspješne Priče: Zatvaranje SC Gariful

By Ivana Vrselja June 18, 2013 BlogIvan Gospodnetić i njegova supruga, Dragana, željeli su pridonjeti razvoju sportskih i društvenih aktivnosti u Hvaru, kako za one najmlađe tako i za ostale. Glavna vizija i cilj bili su im stvaranje novih sadržaja tijekom cijele godine. S tim ciljom krenili su 2010. u projekt Sportski Centar Gariful.
Sami stanovnici, kako grada, tako i otoka Hvara su svjedoci koliko je uloženo truda i sredstava u Centar, kako bi se stvorili uvjeti za stvaranje novih sadržaja.
Tijekom rada SC Gariful održana su razna sportska natjecanja, turniri, koncerti i mnogobrojne proslave dječjih rođendana ( to je bilo jedino mjestu u gradu gdje su djeca mogla slaviti rođendane) Raznolikost se može vidjeti iz sljedećih redova;

Realizirana je dječja igraonica na otvorenom; Realizirane su Sportske igre mladih; Turnir u Paintball-u; Osmišljen i realiziran malonogometni turnir Adio lito 2010.,2011., 2012.; Međunarodni veteranski malonogometni turnir 2012.; U suradnji s Gradom Hvarom, organiziran je prijateljski susret malonogometnih reprezentacija Hrvatske i Irana 2011.,2012.; Realizirana je Škola tenisa za najmlađe; Ljetna škola tenisa; Amaterski teneski turnir za oba spola; Organizirano je spuštanje padobranaca na hvarskoj pjaci i u Jelsi, u sklopu malonogometnog turnira Adio lito; Organizirani su mnogobrojni turniri u pikadu i biljaru; Osmišljen i realiziran turnir lignjolovaca Peškafondo 2011.,2012.; Organizirani su mnogobrojni koncerti (Elvis Presley, Jambolaya, grupa Boss, Gego); U jednom kratkom periodu postojala je i mogućnost jahanja konja; Realizirani su božićni i novogodišnji programi, te proslava Dana zaljubljenih i maškara; Konstantno su organizirane proslave dječjih rođendana, te realizacija Kids’ day u sklopu turnira Adio lito.

Možemo zaključiti da su ciljevi ostvareni, stvoreni su novi sadržaji, nove vrijednosti, ali na žalost svih, sve je naglo stopirano. Naime, vlasnik objekta, Sportskih teniskih terena, ima neke nove, drugačije planove u koje se SC Gariful ne uklapa. Ivan Gariful Gospodnetić morao je napustiti objekt, te sve vratiti u prvobitno, zatečeno stanje. Teško je prihvatiti da jedna tako uspješna i hvale vrijedna priča završi na ovakav način.
Dobre vijesti su da će se neki sadržaji održati i dalje kao što su turnir Adio lito i Peškafondo. Ono što je važno i što nam je i sam Ivan naglasio je da će nastaviti osmišljati i stvarati nove, zabavne i kreativne događaje za naše najmlađe, kako bi im djetinjstvo učinili još ljepšim.