Zvijezda ‘Tigra i zmaja’ s mužem je stigla na Hvar…

By Ivana Vrselja March 15, 2012 Blog

Glumica Michelle Yeoh i njezin suprug Jean Todt došli su jahtom splitskog gradonačelnika Keruma. Usidrili su se na Paklenim otocima i tamo okupali

Predsjednik Svjetske automobilske organizacije (FIA) Jean Todt (64) sa suprugom, kineskom glumicom Michelle Yeoh (47) u subotu je iz Splita stigao na Hvar. Doplovili su na luksuznoj jahti splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Brod dugačak 35 metara nije mogao stati u gradsku luku pa se par usidrio na Paklenim otocima. Tamo su se kupali cijeli dan. S njima je bio i Zrinko Gregorek, prvi Hrvat koji je u Formuli 1 postao direktor financija. Gregorek se odmah javio hvarskom gradonačelniku Pjerinu Bebiæu. Pozvao ga je na večeru i zamolio da njegovim prijateljima pokaže grad. Todt i Yeoh oko 20 sati stigli su na otok Galešnik. Vlasnik restorana Gariful spremio im je posebnu večeru koju su gliserom dopremili do Galešnika.
– Odlučili smo se za mediteransku kuhinju. Jeli su jastoga belvi, carpaco od tune, zubatca na ražnju i škampe – rekao je Ivan Gospodnetić, vlasnik Garifula. Par je oko 23 sati uplovio u hvarsku luku. S velikim zanimanjem gledali su svježe ulovljenu ribu te prošetali rivom. Turisti ih nisu ni prepoznali. Jean se zaustavio ispred jahte Kogo dugačke skoro 72 metra. Popeo se na palubu i srdačno pozdravio s članovima posade, no vlasnika, američkog Kineza koji radi kao financijski direktor svjetske korporacije nije upoznao. Michelle se zaustavljala kraj štandova i razgledavala suvenire. Nosila je jednostavnu plavu haljinu, a kasnije se zbog vjetra ogrnula jaknom. Osobito joj se svidjelo Hvarsko povijesno kazalište u kojem se zadržala 15-ak minuta.
– Prvi put su u Hrvatskoj pa su me poželjeli upoznati. Inače ne volim gnjaviti zvijezde jer se na Hvar dođu odmoriti od svega – rekao nam je Pjerino Bebić. U centru Hvara zaustavljali su ga i stari i mladi, a s njim se fotografirala i Ornela Bešker-Amulić (22), bivša stanarka Big Brother kuće. Todt i Yeoh nakon razgledavanja grada vratili su se na jahtu, a Bebić se s prijateljima okrijepio uz sladoled u obližnjoj slastičarnici.